Közlekedésünk moslékjai: 170 km/h-val száguldozott a Soroksárin!

Hova is nyúlik vissza ez a történet?

Mint tudjátok van a facebookon egy csoport "Közlekedésünk moslékjai" néven fut. Ide önjelölt virtuális "közteresek" posztolják a többi autós paraszt szabálytalanságait vagy simán olyanokat, akik faszul közlekednek és itt mindenki kimérgelődheti magát és fitogtathatja, hogy neki mennyire igaza van és mennyire jogosan van felháborodva. Ebben a többi "okos" lájkjaikkal és "jómegmondtad gazsi" kommentjeikkel adják is a lovat egymás alá és meg is kapja a visszaigazolást, hogy mennyire fasza gyerek volt, hogy lefényképezte a pékség előtt faszul parkoló BMW-t és milyen vagány oltást írt a kép fölé. 

A csoportnak amúgy semmi értelme nincsen, így. Kellene egy bizonyos IQ+EQ (érzelmi intelligencia), ami fölött menne az önkritika és az önvizsgálat, ami nem megy kb. senkinek. Sem az ítélkező igazság kapitányoknak sem azoknak parasztoknak, akik szándékosan beleszarnak a KRESZ-be, vagy azoknak, akik faszul közlekednek.

Miért kell az önkritika mind a két tábornak? Azért, mert az egyiknek be kéne ismernie, hogy a KRESZ nem azért van, hogy direkt folyamatosan beleszarjon. 

A másik részének az igazsághuszároknak, meg kéne egy kis önvizsgálatot tartani, hogy Ők hányszor és hányféleképpen szegték már meg a KRESZT, csak az nem került dokumentálásra, mert nagy részük biztosan követett már el szabálytalanságot, ki múlasztásból, ki valamilyen nyomós okból, ki kényszerből. (Pl.: Azzal, hogy lefényképezünk egy szabálytalanul parkoló autót, nem tudhatjuk, hogy milyen okból parkol úgy pl. a terhes feleségét hozza le éppen az emeletről, akinél megindult a szülés, vagy csak simán szarik bele a sofőr a KRESZ-be. (Nyilván ez most egy extrém példa volt, de akkor sem kizárható.) Nem tudhatjuk 100%-ra, hogy mi a valóság csak sejtjük. Így számos olyan eset van, mikor úgy fortyognak emberek, hogy fordított esetben Ők is elkövetnék ugyanazt a szabálytalanságot, ha meg lenne rá az okuk.

De hibát keresni a másikban és ítélkezni mindig könnyű. Aki minden nap közlekedik főleg belvárosban, akármilyen jóindulattal is szeretné betartani a KRESZ-t nem fogja tudni. Vannak olyan szituációk, amik belekényszerítenek abba, hogy szabálytalan legyél. 

És nem! Én nem védek senkit, mert ez csak az érem egyik oldala és van egy másik is, ahol teljesen jogos, hogy felháborodik valaki, mert más leszarja a KRESZ-t és még veszélyezteti a többi résztvevőt is a közlekedésben. Teljesen elítélendő ez és szánalmas. Ám sajnos az sem viszi előrébb az ügyet, ha ezeket kiposztolgatjuk lázító szövegekkel és még lázítóbb kommenteket fűzünk hozzá. Mi fog ettől változni? Szerintem semmi. Akkor sem fog semmi változni, ha esetleg eljut az elkövetőhöz a poszt, mert az önvizsgálat az értelmes intelligens ember képessége. Keveseknek megy az, hogy beismerjék, igen én voltam a fasz. Miért is menne? Inkább egyszerűbb, ha neked áll feljebb és "Kinemszarjale" flegmán tovább éled az életed.

A kép illusztráció:

Nagyrészt ezek a képek/videók buszról meg bicikliről meg éppen csak másik autóval való elhaladáskor menetközben készülnek a szabálytalankodókról és a való életben annyi vér sincs a faszukban, hogy a beposztolt képek/videók fölé írt jampi ítélkező stílushoz hasonlóan álljanak oda a kocsi mellé és kérjék számon a szabálytalankodót. Persze a szapulást támogató kommentelőknél is olyan vicces, hogy írja: "de szétbasznám az ilyen fejét húú, ha ott lettem volna"...volna..volna..  

Ugyan kérlek 2017-ben te már nem baszod szét senkinek a seggét, mert már nem az a világ van. Úgy bevisznek, mint a szart és mivel eléggé túlzsúfoltak a helyek így sanszos, hogy összeakadsz egy kanos tesóval, aki kap majd az alkalmon, mert a te valagad még szűk és nincs bejáratva. (Mindezt azért, mert te jampi voltál és bebasztál valakinek a lámpánál, akinek eltört az orrcsontja és 8 napon túli sérülése lett?)

Ma már nem az a világ van, hogy te kiszállsz és szájba baszol valakit következmények nélkül. Meg ez már nem is divat még bűnöző körökben sem. Ez a verekedés, meg autóból kiszállok és megverem a másikat a 98-2000-es évek elején egy bizonyos korszakban volt bevett szokás azóta a meccseket jól megfizetett jogászok vívják, mert mindenki rájött ez a kényelmesebb, CIVILIZÁLTABB megoldás. Pénz legyen. Aztán bárkit kicsinálok és még megvernem sem kell és magyarázkodnom sem kell hol voltam az nap este...pláne ha ilyen pitiáner dolgokról van szó. Ma már minden be van kamerázva ez meg a másik. Ez az önbíráskodás nem menő, meg általában a legtöbben buzik ahhoz, hogy kiszálljanak egyáltalán a kocsiból és odamenjenek a brazilhoz, aki keresztbe állt meg a BMW-jével az Auchan parkolójában négy helyet elfoglalva. Az ilyenek a facebookon kiélik magukat kifröcsögik magukból az ideget, 20 hasonló punci meg még adja is alájuk a lovat és közösen elhiszik magukról mennyire kemények. Se.

A csoportnak semmi értelme sajnos, mert csak felhergeli az egyik alacsony IQ tábor, primitív módon a fentebb említett szintén alacsony IQ-val rendelkező prolikat és ilyen videók születnek, ahol egy tökéletes példány, egy igazi tahó unintelligens proli reflektál a tagok posztjaira hasonló stílusban összességében arra, ami a csoportban zajlik. (Mások szidalmazása, jogosan és nem jogosan - az igazságot már leírtam fentebb, hogy sosem tudhatjuk 100%-osan továbbá teszik mindezt rendkívül primitív stílusban, hogyha netán eljut a szabálytalankodóhoz, azzal Őt felhergeljék.)

Mi történik akkor, amikor az egyik low IQ primitív tábor, hergeli a másik low IQ primitív tábort?

Én tudom! Pl.: Ilyen videók születnek, mint ez.

És akkor elemezzük ezt a felelőtlen állatot is:

Nincs is jobb, mikor az alacsony IQ-val rendelkező egyének "valahogy $$$" megszerzik a jogosítványt, majd összecsalják (bodza, vas, ukrán ügyvezetős céggel való áfázgatásokkal) és társaikkal a lóvét valami felsőkategóriás autóra és kész is van a recept:

"Én mindenki és minden fölött állok!" Nem számít sem a KRESZ, sem mások élete, hát még a busz sáv? Ki a f*szt érdekel?

Sajnos a primitív ember is tud pénzt csinálni ebben az országban.

De elárulom haver, lehet bármennyi pénzed, lehet bármilyen jó autód ezek csak eszközök maradnak.

Nem ez határoz meg téged, hogy ki leszel. (Értelmesebb körökben. Persze vakok között félszemű a király.)

Te akkor leszel értékes ember, ha van is a fejedben valami.

Intelligencia és tudás. Kultúra és igényesség.

Na most ennek a faszparaszt tahónak semmi nincsen a fejében az leszűrhető a megnyilvánulásaiból és a felelőtlen vezetési stílusából is.

Nem kell álszenteskedni én is siettem már valahova, de nem fényes nappal és nem a legzsúfoltabb utakon, de ez ez kritikán aluli.

Most pedig megpróbálom olyan "Közlekedésünk moslékjai" csoport stílusban leírni, hogy képzelem el a sofőrt:

Lefogadom, hogy rohadnak a fogaid és nincs két egyforma zokni a gombás lábadon te hétvégi Római Strandfürdős, antikvitással meg bodzázással foglalkozó túlsúlyos szartartály börtöntöltelék. - Ne haragudj, hogy most én is ítélkezem, de erre tudok következtetni a stílusodból, remélem az összes igaz rád és elolvasod ezt (ha tudsz) és rohadtúl felbaszod magad, hogy valaki felismeri 1 darab videóról, hogy mekkora egy nyomorék vagy, egyenesen a társadalom selejtje. Reméljük ezzel elérem, hogy szülessen még egy videó nagy mérgedben, ahol majd össze is csukod magad, de kérlek úgy csináld, hogy magadon kívül maximum még egy betonfalban tegyél csak kárt és másban/másokban ne.

Gondolom egy forint áfát sem fizettél még és az autó sincs a neveden.

De ez csak spekuláció. Én is tévedhetek... Csak gratulálni tudok neked.

Mi a véleményed a videóról?
https://smokeandcharm.blogstar.hu/./pages/smokeandcharm/contents/blog/41308/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?